Vecka 42

Veckan som varit har för ettorna inneburit maxpulstest med löptränare Anders. Förutom lite småproblem med regn så har det gått bra. Att veta sin maxpuls är viktigt för att effektivisera sin uthållighetsträning. Det är % av sin maxpuls som man sen skall springa sina löppass. Beroende på typ av löppass försöker man styra sin puls mot en viss %. 

Vi löper allt som oftast intervaller där pulsen skall ligga på 90% eller strax över. Detta för att hjärtats slagvolym skall bli bättre. Kunskaperna kring detta är också det tema som ettorna just startar i sin teori. Cirkulation och uthållighetsträning lektion nr 1 var det som gällde i veckan.

Kommande vecka är alla instruktörer på Bosön för vår årliga NIU-träff. Alla handbollsinstruktörer som jobbar på RIKS eller NIU träffas för att prata om senaste trender, forskning m.m. Detta sker måndag-onsdag. Eleverna tränar då på egen hand. 

Enda träningstillfället blir därför på torsdag vecka 43. 

Vi önskar alla 03-tjejer lycka till på träningsdagen som går av stapeln nästa onsdag. I huddingehallen håller förbundskapten för 02/03-landslaget Patrik Svarvén i en träningsdag för uttagna tjejer. Kul med så många från våra skolor. 

 

Ha en bra helg!

Midsommarkransen, Sjölins, Veckoplanering,

Kommentera

Publiceras ej